Главният прокурор изиска цялата налична информация относно установени нередности при изграждането и поддържането на пътища в страната. Иван Гешев е изпратил писма до министрите на вътрешните работи и на регионалното развитие Иван Демерджиев и Иван Шишков. Информацията е поискана във връзка с твърдения в медиите за извършени нередности при строителството и ремонта на магистрали и участъци от републиканската пътна мрежа, включително Северната скоростна тангента и магистрала „Хемус“.

Информацията на двете министерства трябва да бъде предоставена в най-кратък срок, съобщават от прокуратурата. От там уверяват, че при установяване на достатъчно данни за извършени престъпления, материалите ще бъдат изпратени на компетентните прокуратури.

Вчера министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви по БНР, че се очаква МВР да има днес повече информация за резултатите от проверките и образуваните досъдебни производства за некачественото строителство на пътища. Той съобщи, че част от водените досъдебни производства за корупция са под наблюдение на Европейската прокуратура, което означава злоупотреба и с европейски средства.


Share Follow

Leave A Reply