Илюзия е, че инфлацията може да бъде спряна за една седмица. Това заяви Богомил Николов от „Активни потребители“ в предаването „Твоят ден“ по Nova News.

снимка: БГНЕС

„Служебната власт създаде впечатление, че инфлацията може да бъде спряна за една седмица, което е илюзия. България е изнесла 8 пъти по-малко зеленчуци, отколкото е внесла. България не произвежда така, както го е правила преди години“, заяви Николов.

Той подчерта, че преди една година е било ясно, че заради високата цена на газа е имало опасност оранжериите да не засеят.

„И преди година се знаеше, че има опасност оранжериите да не засеят, защото знаеха, че цената на газа ще е висока, каза представителят на потребителите. „Естествено, всеки ще предпочете година да почива, вместо да произведе нещо, което не може да го продаде. Целевата помощ за производителя я няма, помощи получиха мобилните оператори, „Лукойл” и др.”, каза Николов.

Според икономиста Стоян Панчев няма спад на цените.

„Има значение върху каква стока се намалява ДДС. Има изследване в Европа при различни стоки и услуги как намаляването на ДДС се отразява върху стоките”, каза Панчев.


Share Follow

Leave A Reply