След 12 години издирване осъденият на доживотен затвор за двойното убийство пред бившия клуб „Соло“ Илиян Тодоров е задържан в Узбекистан.

Снимка: БГНЕС

Той се е опитал да излети от столицата Ташкент към Турция с фалшив паспорт. Прокуратурата вече е задействала процедурата по искане Тодоров да бъде предаден за излежаване на присъдата у нас.

Предстои видеоконферентен разговор на главния прокурор Иван Гешев с узбекския му колега, предаде БНТ.

„Предстои от наша страна изпращането на документи за екстрадиция, съгласно сключен договор между България и Узбекистан от 2004 година. В тази връзка главният прокурор ще поиска спешна официална видеоконферентна връзка с главния прокурор на Узбекистан. Прокуратурата в Узбекистан е образувала досъдебно производство за извършено от Тодоров документно престъпление“, заяви пред БНТ Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

„Характерно беше, че помощник съдията беше с особено мнение и абсолютно категорична, че той е извършителят, но въпреки това съдия Ченалова го освободи и не му наложи абсолютно никаква мярка, поне международният паспорт да му бяха отнели“, допълни Михаил Въжаров, баща на убития пред дискотека „Соло“ Кирил Въжаров.


Share Follow

Leave A Reply