43-годишна жена не е плащала сметките си за вода от 19 години, предаде Нова тв. Тази куриозна история става на фона на всички проблеми с поскъпването на водата и ограничаването й като ресурс. Жената твърди, че за нея е непосилно да изплати дължимите близо 17 000 лева, тъй като е социално слаба.

вода

Симка: БГНЕС

Жената е самотна майка и живее в общинско жилище в район „Младост“ във Варна. Общината е издала заповед за извеждането й от апартамента.

Майката отказва да напусне дома си, въпреки делата, които е загубила. Тя обитава жилището от 1983-а година. Тогава е била настанена в апартамента с родителите си, баба си и двете й сестри.

Самотната майка споделя, че с болния си баща за когото се грижи и 14-годишното си дете живеят трудно със социала помощ от 263 лв. на месец.

Кметът на варненския район „Младост“ Христо Христов обясни пред Нова тв, че сметките, които натрупва наемателката се плащат от общината. Нейната версия обаче е друга:

„Апартаментът е обещан на някого – казвам го директно. Господин Христов раздава апартаменти на бизнесмени в кв. „Младост”, твърди жената. От районното кметство категорично отхвърлиха обвиненията.

 


Share Follow

Leave A Reply