Бързите действия на регулаторните ни органи трябва да дадат увереност на американците, че банковата система в САЩ е стабилна и в безопасност. Това заяви днес президентът на САЩ Джо Байдън, който прави обръщение във връзка с поемането на контрола от държавата върху две големи американски банки – калифорнийската Ес Ви Би (SVB) и базираната в Ню Йорк “Сигнъчър банк” (Signature Bank), предаде Ройтерс, цитирана от Нова тв.

Във връзка с опасенията, че банковата криза може да се разпространи, той посочи, че неговата администрация няма да спре дотук (с подкрепата на двете банки – бел. ред.) и че ще бъде направено “всичко, каквото е необходимо”.

Снимка: БГНЕС

“Вашите депозити ще бъдат там, когато имате нужда от тях. Малките предприятия в цялата страна, които имат депозитни сметки в тези банки, могат да дишат по-лесно, знаейки, че ще могат да плащат на работниците си и да плащат сметките си”, посочи президентът на САЩ.

По думите на Байдън данъкоплатците няма да платят за случващото се в момента в банковия сектор на САЩ, а в същото време федералната служба за защита на депозитите вече е поела контрол върху активите на Ес Ви Би.

Байдън посочи, че са необходими усилия, за да не се случват подобни неща отново.


Share Follow

Leave A Reply