На АМ „Струма“ са заловени 25 мигранти, пътували с микробус, управляван от български гражданин. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев от Шумен, предаде Novini.bg.

„Заловени са 25 мигранти. Пътували са с микробус, управляван от български гражданин. Той е задържан. Акцията е контролирана. Сигналът е подаден от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. В страната са изградени контролни пунктове, където се спират съмнителни превозни средства, които може да превозват мигранти“, уточни Демерджиев.

Вътрешният министър коментира и акциите срещу купуването на гласове, които полицията предприе.

„Над 190 са оперативните сигнали за купуване на гласове. Постъпват сигнали и на телефонните линии, разкрити от МВР. Набелязали сме рисковите секции, знаем хората, които се занимават с тази дейност. Всяка областна дирекция си е направила план. Ние сме направили план на централно ниво. Обещах да напарвим всичко възможно и ще го направим във връзка с контролирания вот“, каза Демерджиев.

По Лот 7,8,9 на „Хемус“ материалите от разследването са внесени в Прокуратурата, очакват се поне 2 производства, които са от компетенцията на европейската прокуратура, допълни още Иван Демерджиев.


Share Follow

Leave A Reply