В Берлин български розопроизводител е осъществил ценни контакти на най-старото търговско изложение в Европа – „Зелена седмица Берлин“, благодарение на които в Чехия вече ще се произвеждат шоколадови бонбони с розов цвят от Долината на розите, предаде БНР.

Истински фурор на изложението предизвикаха лавандулова и розова вода, розов цвят и козметични продукти от България.

„Чешката фирма произвежда шоколадови бонбони, чайове и имаме предложение от тяхна страна за съвместна работа на розова вода, която да пуснат на техния пазар, плюс розов цвят за шоколадите“, разясни за БНР-Стара Загора българският производител.

Българският производител отглежда над 100 декара розови насаждения в района на Гурково. Част от продукцията му ще бъде насочена и към Берлин, където местен фризьорски салон ще глези клиентелата си с уханна нашенска розова вода. Всъщност, собствениците на салона са българи, разкрива той.

Те участвали на „Зелената седмица“ в Берлин и останали много впечатлени от българските продукти. Оказва се, че в Германия има огромен интерес към нашенската маслодайна роза, а местните компании отдавна търсели вариант да се снабдят с качествена розова вода.


Share Follow

Leave A Reply