Продължава задочната размяна на реплики между МВР и прокуратурата. Пресконференцията в четвъртък, на която бяха показани писма и аудиозаписи от флашки се превърна в ябълка на раздора.

Според държавното обвинение в тях се обсъжда как срещу заплащане могат да бъдат сменени полицейски началници и дори да бъде свален главният прокурор.

В ексклузивно интервю за NOVA министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви, че ако има завладяна държава, МВР не е част от нея и заговори за филм.

Главният прокурор Иван Гешев му отговори часове по-късно през интервю за БГНЕС.

„Не съм участник в този филм или сериал. Не знам как да го нарека. Разбрах за операцията на ДАНС и прокуратурата на финала, когато се извършиха действия и беше поискано съдействието на полицията”, обяви в петък пред NOVA вътрешният министър.

Гешев отвърна на вътрешният министър:

„Не може да е филм и да се предлагат 400 хиляди евро за отстраняваното на висшестоящ полицай, а ти си министър на вътрешните работи. Аз не мога да възприема това като филм. Като мога да го уверя, ако използвам неговата стилистика – наистина може да стане сериал. Най-малкото, защото колегите представиха една малка част от записите, най-интересната, но съм сигурен, че има и доста по-интересни части”.


Share Follow

Leave A Reply