Крадец обра детска градина във Варна, съобщи Нова тв. Мъжът се насочил към хранителните продукти, след като разбил вратата на кухнята. Домакинът на детската кухня с изненада установява на сутринта липсата на 29 бутилки олио и 5 литра почистващ препарат от помещението.

 

„Колежката е видяла, че вратата е разбита. Пред стълбите е намерила един пакет кайма, което ѝ сигнализира, че има кражба”, обясни зам.-директорът „Ученическо и столово хранене” – Варна Добринка Йорданова.

Йорданова смята, че това е посегателство:

Освен каймата, липсват и 29 бутилки олио от детското заведение. „Бяхме потресени! Това все пак е детска градина. Храним малки деца. Това е посегателство върху нашите деца”.

 

Полицията извършва оглед, при който се оказва, че не липсват само олиото и каймата.

„Установи се, че са взети и два почистващи препарата – тип веро, и две чепки банани”, посочи зам.-директорът на „Ученическо и столово хранене” – Варна.

Униформените задържат крадеца, часове след наглия обир – мъж на 20 години. Той е известен на МВР. За една вечер, освен детска градина, той е обрал и апартамент, откъдето задигнал музикална уредба.

По-късно по-голямата част от продуктите са върнати в детското заведение. Мъжът бил заловен, докато закусва с откраднатите продукти с приятели. От полицията споделят, че това е случай без аналог.


Share Follow

Leave A Reply