Руският президент Владимир Путин отиде на работно посещение в Мариупол, предадоха световните агенции, като се позоваха на руски медии, които цитираха Кремъл, съобщи Нова тв. Руските сили са окупирали украинският град в Донецка област от май миналата година.

снимка: БГНЕС

Руският президент е стигнал до там с хеликоптер, съобщи ТАСС, като се позова на Кремъл. После шофирайки кола, Путин е прекосил няколко района на града, като там е спирал, говорил е с жителите и е разгледал различни обекти. По време на това пътуване с него е бил и вицепремиерът на Русия Марат Хуснулин, който е информирал Путин за хода на възстановителните и строителните работи в Мариупол и околностите му.

Путин е провел и съвещание в командния пункт на специалната военна операция в руския град Ростов на Дон, съобщава пресслужбата на Кремъл, предаде ТАСС. На 17 март е била извършена визитата там. Той е бил съпроводен от руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов.


Share Follow

Leave A Reply