Вандалско деяние срещу църква във Варна. Мъж хвърли коктейл „Молотов“ по фасадата на храм св. „Прокопий Варненски“, съобщи Нова тв.

Няма пострадали, но грубото посегателство предизвика вълна от реакции.

www.mitropolia-varna.org

В 02:00 часа е извършено престъплението. Камера на магазин до храма е заснела стореното. Полицията е била извикана веднага от съседите.

„Веднага реагирахме, извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство в условията на неотложност и в момента издирваме евентуалния извършител”, обясни ст. комисар Атанас Михов, директор на ОД на МВР-Варна.

Остават неясни все още мотивите на деянието. Всичко, обаче се е разминало едва от по-сериозни последствия, тъй като бутилката със запалимата течност не е попаднала в сградата на църквата.

Реакцията на църквата не закъсня, в очакване извършителят да бъде задържан.

„Когато човек с делата си потъмни божия образ в себе си, всичко може да се случи. Подобно действие напомня на една поговорка, която гласи „Простотията е по-лоша от кражба. Този човек, ако ни слуша в момента, нека направи нещо добро, нещо различно от това, което е сторил сега”, каза Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Разследването по случая продължава.


Share Follow

Leave A Reply