Масов бой в Казанлък завърши с един починал. Според полицията в сбиването са участвали две враждуващи фамилии. Използва ли са брадви, ножове и колове. Девет души са ранени и са откарани в болница. Има и арестувани.

снимка: БГНЕС

Боят започва малко след 13:30 ч. Полицията потвърди, че двете фамилии са участвали в съдебно заседание за предишни техни спорове. След това едната фамилия причаква другите, като вади хладни оръжия. Граждани подават сигнал за схватката с близо 30 човека. Полицията ги разтървава. Деветима от участвалите в нападението са приети в Спешна помощ. Почти всички са със счупвания по тялото и черепно-мозъчни травми.

снимка: БГНЕС

„Задържани са 11 души и три автомобила, в близост до мястото на събитието. Пострадалите са 18, на които е оказана медицинска помощ. Един човек е загинал, вследствие на черепно-мозъчна травма. Четирима са транспортирани с опасност за живота към болница в Стара Загора”, обясни директорът на ОДМВР – Стара Загора ком. Лазар Христов.

снимка: БГНЕС

Това е поредният публичен бой между двете фамилии. През октомври миналата година те се сбиха на пътното платно пред полицията в Казанлък, като буквално спряха движението. Тогава органите на реда предотвратиха разрастването на напрежението между фамилиите, съобщава НОВА.


Share Follow

Leave A Reply