След опустошителните земетресения в Турция на 6 февруари изпод развалините бяха спасени 1915 непридружени лица. Беше установена самоличността на повечето от тях. Досега на семействата са върнати 1718 деца, предаде ТРТ-Хабер, цитирайки турското министерство на семейството и социалните грижи, съобщи БТА.

110 деца се лекуват все още в болници. Има починали деца (от тези, които са били в списъците за непридружени лица). 85 непълнолетни са под институционална грижа, сочат данните на министерството на семейството и социалните грижи.

Все още не е установена самоличността на 42 деца.

Междувременно телевизия ТРТ-Хабер информира, че в болници в Истанбул продължава лечението на 848 души, които са били ранени при земетресенията и са били транспортирани в лечебни заведения в турския мегаполис.

Общо 20 695 души бяха транспортирани в болници в Истанбул, след унищожителните земетресения с епицентър в окръг Кахраманмараш. От тях изписани са 19 847.

Две земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6, разтърсиха Югоизточна Турция на 6 февруари. Земетресенията, последвани от хиляди вторични трусове, засегнаха сериозно 11 турски окръга, както и съседна Сирия.


Share Follow

Leave A Reply