Софийски районен съд ще се произнесе с присъда по делото за нападение на протестиращи върху автомобил на майка с две деца по време на протеста пред Румънското посолство през 2020 година, съобщиха от Съдебната палата. По време на блокада през август 2020 година, около 22 часа, автомобил попада сред две групи протестиращи. Колата е управлявана от жена, а на задната седалка има две деца. Опитът на жената да премине през блокадата разгневява протестиращите, които започват да чупят автомобила, да я обиждат и да и крещят нецензурни думи.

снимка: БГНЕС

Спречкването завършва с изпочупени стъкла и фарове на автомобила и намеса на полицията. Трима от агресорите са арестувани. Според тях, жената се е опитала да ги премаже. Тя твърди, че всеки има право да се движи свободно в тази държава. От полицията тогава заявиха, че блокадата е била спонтанна и незаконна и по тази причина не са я охранявали.

Във връзка с нанесените щети на автомобила е образувано досъдебно производство по чл. 216 от НК за унищожаване на чужда движима или недвижима собственост. Делото е утре, 23.03.2023г. от 9:00ч., зала 19 – НО – бул.“М.Д. Скобелев“ 23. Съдия Николай Урумов ще се произнесе с присъда, заедно с мотивите към нея.


Share Follow

Leave A Reply