Мерките, които вчера министърът на икономиката Никола Стоянов предложи като набелязани от служебния кабинет за овладяване на инфлацията, според банкера Левон Хампарцумян са популистки. Правителството предлага законодателни промени, проверки и специален сайт, най който постоянно да се публикуват цените на храните.

„Нека не забравяме, че дори и без инфлационните процеси – има различни краставици. И те имат различни цени. Така е и при месото и зеленчуците. Да се опитаме да администрираме и стандартизираме цени е мисия невъзможна. Няма как да се случи подобно нещо.“ Това заяви в ефира на НОВА банкерът Левон Хампарцумян.

По думите му тази система не работи добре. „За подобно нещо са правени опити в комунистическата система. Но това не работи добре. Асортиментът става малък, а качеството пада. Опитите на държавата с проверки и сайт за цени – са популистични и безплодни опити да покажат загриженост за населението и народа. Но резултатът е, че цените са такива, каквито са”, подчерта Хампарцумян.


Share Follow

Leave A Reply