Служебното правителство няма реален подход за борбата с високите цени и спекулата. То разиграва някакъв цирк. Това обясни пред БНР Красимир Митов, председател на синдикат „Защита“.

„Това правителство разиграва някакъв цирк. Министрите излизат по медиите да обясняват някакви небивалици. Няма реален подход за борба със спекулата и високите цени“, заяви Митов.

Митов обяви, че по тази причина синдикалната организация организира протестно шествие днес. То ще започне в 17 часа от площад  „Александър Батенберг“:
„Това не е само протест на медицинските работници, а срещу спекулата, инфлацията и ниските доходи, както и проблемите в здравната сфера. Точно преди една година синдикат „Защита“ излезе на протест и направи автошествие, за да предупреди че в България стартира голямата инфлация, породена от спекулата. Посочихме на  управляващите какво ще се случи, но те подминаха с насмешка това, което се зараждаше. Нищо не са предприели за една година. Българският народ е ограбен, но от един месец се прави кампания и се заблуждават хората, че уж нещо се случва. Това е начин да сигнализираме тези, които ни управляват и които ще дойдат след 10 дни, че не бива да ни заблуждават, а да предприемат конкретни мерки“.

Митов обясни, че се изразява недоволство срещу високите цени, срещу това управление и срещу обедняването на българския гражданин.

„Няма бюджет. Това се случва за поредна година. Убеждават ни, че с магическа пръчка всичко ще се промени. Това няма да се случи. За да разберем има ли картел, минават 3-4 години“.

Очаква да се в протеста да се включат хора от всички браншове.

„Искаме дадем сигнал, че тези, които ще дойдат, трябва да търсят диалог и да решават проблемите. В противен случай – ще излизаме на протести“.


Share Follow

Leave A Reply