Президентът Румен Радев коментира темата за бомбените заплахи в редица училища в страната. Според държавния глава подобни сигнали има не само у нас но и в Европа, и в САЩ. Органите на реда правят всичко възможно да установят източниците и да ги неутрализират, каза още Радев. По думите му това са хибридни атаки и няма реален риск нито за образователната система, нито за изборите.

Румен Радев, снимка: БГНЕС

„Няма реална заплаха. Това са хибридни заплахи, без реален риск. Надявам се органите на реда да вземат всички мерки да има спокойствие за изборите. Докато не видим ясно установен източник на бомбените заплахи, не можем да кажем точно откъде идват, каза Радев.

снимка: informo.bg

Той призова партиите да създадат правителство след изборите.„Политическите партии, не президентската институция, отдавна излязоха извън нормите на българската Конституция със системния си отказ да поемат отговорност и да съставят редовно правителство. В противен случай, Конституцията го казва – президентът е длъжен да назначи служебно правителство”, каза Радев.

 


Share Follow

Leave A Reply