На пътя Плевен-Ловеч е станала катастрофа между три автомобила. Информацията потвърди старши експерт Мариана Цветкова, говорител на Областната дирекция на МВР в Плевен, предава БТА.

Снимка: БГНЕС

Сигнал за инцидента е постъпил в 13:52 часа. На място са изпратени екипи на полицията и линейки от Плевен и Ловеч, тъй като местопроизшествието e на границата между двете области. Катастрофата е станала в района на строежа на автомагистрала „Хемус“.

Четирима души са пострадали, между тях и две деца.

„Установено е, че 80-годишен водач на „Ауди“ е навлязъл в насрещното платно и се е ударил странично в „Нисан“, управляван от 19-годишен. После „Ауди“-то се блъска в предпазна мантинела, и навлизайки в насрещното движение е връхлетяло на лек автомобил „Хонда“, уточни Цветкова.

Водачът на автомобила „Хонда“, който е на 49 години, както и спътниците му – 54-годишна жена и деца на 14 и 18 години, са пострадали вследствие на удара. На място са изпратени три екипа на Спешна помощ.

В района на инцидента е променена организацията на движение на моторните превозни средства. Обходният маршрут е през селата Ралево, Николаево и Баховица.


Share Follow

Leave A Reply