Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов упражни правото си на глас на предсрочните парламентарни избори.

„За какво гласувах ли? То утре ще е по-трудно. При тая чудовищна галопираща инфлация, високи цени, огромни дългове, по левче отгоре за бензин нафта, стотици проценти за газ. Трябва да се направят много неща в държавата. По-скоро бих призовал всички да гласуват. Днес е лесно, от утре става по-трудно. При тази ужасна война в Украйна, това преразпределяна на света, ние много ясно трябва да стоим в демократичния свят Очаквам по-висока избирателна активност. Ще трябва много мъдро с политиците“, заяви Борисов.

„Ако искаме да си извършим самоубийствен атентат, ще отидем на и на шести, и на седми избори“, коментира Борисов.

Според лидера на ГЕРБ най-лошият вариант след избори ще ще бъде, ако не може да се състави кабинет:

„Винаги съм казвал, че най-добре за България е да има редовно правителство. То няма как да е стабилно при тези разбити финанси. В кампанията имаше много разделителни линии, много въпроси. И на базата на това дали ще има правителство, което ще защитава това, за което говорим, ще бъдат подредени и приоритетите.“

„Българите помнят кога са живяли по-добре. Днес е време за избор, за разум и гласуване.“

Според него най-лошият изход след изборите е да нямаме управляващо мнозинство.

„Аз гласувах с хартиена бюлетина. Най-лошият сценарий е да нямаме управляващо мнозинство. Служебното правителство се задъхва. Ако няма мнозинство, бюджет няма може да бъде приет, което означава директно фалиране на държавата. Кой-колко голям компромис ще направи, зависи от резултата от изборите“, заяви Борисов.

 

 

 

 

 


Share Follow

Leave A Reply