Спокойнa е обстановка в страната, към момента няма данни за сериозни нарушения, свързани с изборния процес, съобщиха от МВР. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл izbori2023@mvr.bg.

снимка: БГНЕС

Към 15:30 часа на 1 април в МВР са получени общо 596 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите, образувани са общо 130 наказателни производства. От МВР съобщават още, че звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 8:30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване, посочват от МВР.


Share Follow

Leave A Reply