Президентът Росен Плевнелиев и съпругата му Деси Банова – Плевнелиева упражниха своя глас на живо в ефира на „Събуди се“ по Нова тв.

Заради засилената избирателна активност в тяхната секция се наложи двойката да изчака на опашка. Президентът пожела да упражни вота си на хартия, което стана възможно след последните промени в изборния кодекс.

„Ние сме тук, защото е много важно, всеки един трябва да даде своя вот“, заяви Банова-Плевнелиева, апелирайки към хората също да излязат и да се отправят към изборните секции. „Аз лично ще гласувам за една просперираща, сигурна, стабилна България. За това нашите деца да останат в България, да не искат да живеят някъде навън. За адекватно и стабилно управление“, добави тя.

Бившият президент Росен Плевнелиев призова всички да гласуват масово.

„Ако искаме да променим каквото и да било в страната по демократичен начин, това минава през избори. Излезте и гласувайте масово. Нека дадем силен импулс на политическата система за преодоляване на различията, за излъчване на редовно правителство и парламент, за да може страната да се ускори по своето европейско и демократично развитие в името на всички нас“, призова президентът.


Share Follow

Leave A Reply