Партия като БСП не може да е доволна на резултат от 9-10%. БСП няма да изчезне от политическата сцена. Това заяви пред БНР Александър Симов от БСП.
Той припомни социологическите прогнози преди изборите, които по думите му „вещаеха нещо съвсем друго – че БСП ще пропада и получаваше най-много 7,3%“.
„Фактът, че БСП не се срина, а се задържа на тези нива, означава, че БСП има здрава основа, на която да расте. За мен това е добрият резултат на тези избори. Една от причините зад атаката срещу БСП и зад опита да се каже, че партията ще изчезне от политическата сцена е именно заради това – бившите коалиционни партньори на Бойко Борисов сега да се представят за негова алтернатива. Това постоянно биене в гърдите не се получи“, коментира Симов..
Той подчерта, че БСП има проблеми, но сривът на партията е спрян. Според него това е доброто, върху което БСП трябва да стъпи, за да възстанови и своя резултат, и себе си.
Фактът, че „Левицата!“ се провали е другата добра новина на тези избори, смята Симов:
„Напоследък се нагледахме на проекти, по един или друг начин подпомагани от президентството. За мен това е един от проблемите на политическата система“.
Ние сме длъжни да проведем вътрешнопартийно допитване за това какво да се прави в тази ситуация, отбеляза той и бе категоричен, че няма да правят солови акции.
Александър Симов посочи усещането си, че ще вървим към още едни избори:
„Не смятам, че формулата за експерно правителство ще сработи. Експертният кабинет все пак ще трябва да бъде гласуван в НС, а това ще е знак за някакъв съюз. Затова смятам, че за съжаление няма да има правителство“.

Share Follow

Leave A Reply