Украинският президент Володимир Зеленски заяви по повод твърденията на Москва, че е превзела Бахмут, че ситуацията в източния град остава „нажежена“, предаде БНР. Русия съобщи също, че започва разполагането на тактически ядрени оръжия в близост до източния фланг на НАТО.

Лидерът на частната руска армия Евгений Пригожин заяви, че от юридическа гледна точка Бахмут е превзет. Той допълни, че руско знаме е издигнато на сградата на администрацията в града.

Пригожин каза още, че украинските сили са концентрирани в западните части на населеното място. Украинският генерален щаб обаче подчерта, че украинската армия удържа позиции и е успяла да отблъсне над 20 атаки.

снимка: БГНЕС

Ситуацията на фронта остава тежка, като особено ожесточени са сраженията в Бахмут, Авдеевка и Марийнка, отбеляза президентът Володимир Зеленски. Държавният глава ще разговаря с германския министър на икономиката Роберт Хабек, който е на посещение в Киев, за да обсъди сътрудничеството в енергийния сектор. Междувременно Русия обяви, че ще премести свои тактически ядрени оръжия в близост до западните граници на Беларус.

Оръжията „ще бъдат преместени на западната граница на нашата съюзна държава, което ще увеличи възможностите за гарантиране на сигурност“, заяви руският посланик Минск Борис Гризлов и добави, че това ще стане, цитирам, „въпреки шума в Европа и Съединените щати.“


Share Follow

Leave A Reply