Евентуални нови предсрочни избори и липса на възможност за съставяне на правителство в новия парламент. Това прогнозира в ефира на БНТ Александър Симов от БСП.

„Мислех си, че ПП и ДБ биха направили компромис за кабинет с ГЕРБ. В геополитическо отношение те имат обща стратегия, виждания. Отказът означава, че едната част от това пространство има интерес да отидем на нови избори. Шести избори не виждам какво толкова ще променят. И кой гарантира, че след това правителството ще бъде по-възможно“, каза Симов.

Политически кабинет в тази ситуация няма да бъде приет от абсолютно никой, заяви Симов.

Резултатите показват, че ГЕРБ са първа политическа сила, повярвайте – и мен ме е яд. Сега се вижда, че изчегъртването не се състоя заради поредица от грешки, които нови партии направиха, но трябва да работим с това, което е на терена, коментира Симов.

 

Според него е странно, че ПП и ДБ не са отговаряли на журналистически въпроси след вчерашното им изказване пред медиите.

„Не мисля, че тази позиция им донесе някакви активи. Седмица преди изборите Кирил Петков каза, че хората няма да простят на втората партия, ако не подкрепи първата“, заяви Симов.

По думите му в България времето на подобни политически експлозии е минало и трябва да се търси макар и минимално съгласие, за да се движи политиката напред.


Share Follow

Leave A Reply