Израелските сили (ЦАХАЛ) за отбрана съобщават тази сутрин, че след ракетен обстрел към Израел са нанесли удари по няколко цели в Сирия, предаде ДПА, цитирана от Нова тв.

Израелските военни казват, че след ракетния обстрел срещу територията на Израел в ранните часове, тяхната артилерия нанася удари срещу Сирия, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че ракетите са последвали три други изстреляни по-рано през нощта от сирийска територия ракети, но нито една от тях не е нанесла щети.

Общо шест ракети са били изстреляни към Голанските възвишения, посочват Израелските сили за отбрана. Това допълнително повишава напрежението след избухването на насилие в региона, допълва ДПА.

Според ЦАХАЛ ракетните нападения са били две. При втората атака две ракети са „преминали на израелска територия”, като една е била прехваната. По-рано са били изстреляни три ракети, като една от тях е паднала в южната част на Голанските възвишения. Няма данни за жертви.

В отговор на нападенията ЦАХАЛ заяви, че са били ударени пусковите установки в Сирия, от които са били изстреляни ракетите. Експлозии са били чути и в околностите на столицата Дамаск, съобщиха рано тази сутрин сирийски държавни медии, предаде Ройтерс.

Голанските възвишения са стратегически важен скалист район, дълъг около 60 км и широк около 25 км. Платото е окупирано от Израел по време на Шестдневната война през 1967 година и анексирано през 1981 година.

Международната общност смята този район за сирийска територия, окупирана от Израел.

Ракетните нападения се извършват на фона на високото напрежение в този регион, след като през последните дни от ивицата Газа и Ливан бяха изстреляни ракети към Израел, който бързо започна контраатаки, припомня ДПА.


Share Follow

Leave A Reply