„Преди седмица направихме своя избор, чакаме от тези, които получиха нашето доверие, да направят стабилно правителство със стабилно мнозинство в Народното събрание, което да решава проблемите на българските граждани. Нека се ръководят от разума и отговорността, за които говориха, от политическите си принципи, гражданска доблест и отговорност, а не от задкулисни договорки и тънки сметки. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Мъглиж, където беше гост на празника на града“, съобщиха от президентския прессекретариат.

Тя пожела на днешният празник да превърнем надеждата във вяра.

„Да вземем надеждата от днешния ден и да я превърнем във вяра. Православната вяра ни спаси в тежките години на робството и ни съхрани като народ. Да забравим за омразата, защото имаме един дълг – към нашите деца и към България“, пожела вицепрезидентът.

Тя призова политиците да бъдат обединени.

 „В навечерието на Страстната седмица, в която всеки смирено ще направи своята равносметка, нека да помислим как заедно ще продължим напред“, призова Илияна Йотова, като изтъкна, че България се нуждае от единение. „И най-тежките проблеми можем да преодолеем, когато сме заедно“, подчерта вицепрезидентът.

 

Илияна Йотова поздрави кмета на Мъглиж Душо Гавазов и общинското ръководство за грижите, които полагат за развитието на общината. „Добрите стопани си личат още от входа. Добрите стопани личат по това как пазят родовата памет, човешкото достойнство и самочувствие“, посочи вицепрезидентът. В приветствието си Йотова припомни славното минало на Мъглиж и изтъкна, че жителите му и днес продължават да пишат славните страници от неговата история.


Share Follow

Leave A Reply