Крум Зарков няма намерение да остава министър на правосъдието в евентуален редовен кабинет. Това обясни служебният министър на правосъдието в ефира на Българската национална телевизия. И се мотивира:

„Не, това би означавало да съм политически министър. Имам партия, от която не се отказвам, това са решения, които се вземат по друг начин“, заяви Зарков.

Той каза, че трябва да се състави правителство, да има функциониращо, хомогенно мнозинство, което да приеме многото закони, които служебното правителство е подготвило. Това, например, е законът за бюджета, който гарантира швейцарското правило за увеличаване на пенсиите с 12 процента, увеличаване на учителските заплати, на заплатите на онези държавни служители, които не се възползваха от последната индексация, посочи Зарков.

По думите му двете служебни правителства, в които е участвал, са се справили със задачите си. Различните ресори, които ние трябваше да ръководим и ще продължим да го правим, докато дойдат други, показаха добри резултати, заяви Зарков. Според него настоящото служебно правителство, въпреки изпитанията, се справи с основните си задачи.


Share Follow

Leave A Reply