В районния съд в София тръгна за втори път делото срещу прокурорския син Васил Михайлов, съобщи Novini.bg. Едно от осемте престъпления, за които е подсъдим младежът, е закана за убийство.

Претенции към младежа, който е в ареста вече няколко месеца, имат само трима от пострадалите. Срещу него има още две дела, отново за хулигански прояви.

Румен Николов поиска 20 хиляди лева за причинени щети, а Никълъс Тодоров и Белослава Тодорова – по 10 хил. лева. Съдът не допусна гражданските искове, защото това ще затрудни хода на процеса.

Съдът отхвърли днес доводите на защитата, че прокуратурата е допуснала нарушения, които ограничават правото му на защита, предава БТА.

И днес Михайлов поиска да бъде пуснат под домашен арест, за да бъде със семейството си, но съдът му отказа с мотива, че може да извърши ново престъпление. Съдът отхвърли молбата му с мотива, че обвиняемият се е сбил със задържан, когато е пускан от ареста на 27 октомври м. г.

 

Причината да започне делото отначало е, че предишният съдия замина на стаж в съда по правата на човека в Страсбург. На 9 май ще бъдат разпитани първите свидетели.


Share Follow

Leave A Reply