Лоша изградена стратегия, а не новина, са показанията на Георги Семерджиев, че не той е шофирал, а две момичета  от Instagram са правили тест драйв. Такова мнение изрази в студиото на „Здравей, България” по Нова тв Пламен Димитров, адвокат на семейството на Хариет Стефанович, която загина в тежката катастрофа на булевард „Черни връх”.

Адвокатът посочи, че Семерджиев е дал различни версии на съда.

„Вещите лица доказват кой е шофирал. Първоначалните му показания са, че е бил отвлечен, сложен в багажника. На последното заседание по делото стана ясно, че той се е запознал с момче и момиче в Instagram. Направили са среща в заведение за бързо хранене до НДК. След това момчето изчезна. Станаха две момичета.  Той твърди, че ги е познавал само от Instagram. Но в един момент реши да даде имената и ЕГН-то на тези, които уж не е познавал. Съдията поиска листче от него с данните, за да се провери дали тези хора наистина съществуват”, допълни защитникът.

По думите му при извършената проверка се оказа, че МВР не разполага с подобни данни за тези лица и съдът отхвърли това твърдение.

„Не мисля, че поисканото изменение на мярката за неотклонение ще бъде отменена от някой съд пред произнасяне на присъда. Вероятно това е тактика и ход, за да се отложи заседанието по делото на 21. Това трябва да се разгледа от Апелативен съд, а наближават празници и никой съд няма да работи”.


Share Follow

Leave A Reply