Малки са шансовете това народно събрание да приеме бюджет на държавата за тази година. Това стана ясно от думите на бившия зам.-финансов министър Георги Кадиев.

„По-скоро бюджет няма да бъде приет. Инфлацията няма да спре. Тази година ще има вероятно над 7% инфлация, доходите вероятно няма да нараснат толкова, с колкото ще нараснат цените“, коментира в „Денят започва с Георги Любенов“ финансистът, представител на „Левицата“ Георги Кадиев.

По думите му българското правителство ще има много сложни проблеми – първо с фиска, защото няма достатъчно приходи. Георги Кадиев прогнозира тегленето на дълг и дефицит, с който България няма да може да влезе в еврозоната.

Снимка: БГНЕС

Кадиев подкрепя провеждането на референдум за еврозоната. Като спореднего това няма нищо общо се референуда и с мотивите ан „Възраждане“, които събраха подписи за допитване до народа за смяна на лева с евро.

Той коментира и бъдещето на „Левицата“.

„Съжалявам, че „Левицата“ не влезе в парламента, защото щеше да има един стабилен ляв блок заедно с БСП. Съжалявам също, че БСП не пожела да се обединим, но някъде в бъдещето и това ще стане. За мен при това относително равновесие на статуквото и т. нар. демократични сили единствената алтернатива би могла да бъде един ляв блок“, каза още Георги Кадиев.


Share Follow

Leave A Reply