Вместо да се търси решение на политическата криза, ние я задълбаваме. Когато президентът Радев насрочи дата за свикване на 49-о Народно събрание, много анализатои казаха,че той пришпорва политическите партии. Със спрян часоввник депутатите могат да работят седмица – две. Но това не е полезно. Повтаря се начинът на комуникация от предишния парламент. Това коментира Стефан Янев от „Български възход“ в ефира на БТВ.

Той определи като „възможна“ коалиция между двете най-големи партии ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Въпросът е колко трайно ще бъде това правителство. Дали ще бъде в състояние да прескочи период от поне шест месеца работа на парламент и правителсвто, обясни Янев.

„Работил съм с много от тези хора. Повечето от тях не могат да станат държавници за един ден. Трудно е да кажа коя е най-добрата конфигурация за правителство“, подчерта Янев.

Според лидера на „Български възход“ предложението на Борисов, служебният кабинет да стане редовен е екзотично. Но не би могло да бъде осъществено. Янев беше категоричен, че партията му се готви за избори и изгражда свои структури по места в страната.


Share Follow

Leave A Reply