Инстинктивното желание на „Има такъв народ“ беше да излезем пред парламента и да го замеряме с камъни. Това заяви депутатът Тошко Йорданов след последното заседание на Народното събрание, в което отново не беше избран председател.

Народно събрание

Още преди изборите казахме, че в следващия парламент ще работим конструктивно. Правилното поведение е да бъдем практични, разсъждаващи в мащаби кое е полезно за страната. За да заработи парламентът му трябва председател. Това заяви в ефира на БНТ Тошко Йорданов от ИТН.

БГНЕС

Ако няма предварително сформирано мнозинство, председател се избира от партията спечелила изборите. Бяха издигнати две кандидатури. При положение, че едната партия е спечелила изборите – логично е най-голямата партия да излъчи председател. Всички политически партии гооврят как страната е в криза, как парите по ПВУ трябва да дойдат, как България трябва да работи за присъединяване към Шенген. И тези същите партии блокират избора на председател на НС, отбеляза Йорданов.

Относно предложението на ПП-ДБ за ротационен председател на парламента, депутатът заяви: „Продължаваме промяната“ представи поредното противокониституционно предложение. Те разбират Конституцията като подпирателна книжка за клатеща маса.

Факт е, че се водят разговори между ГЕРБ и ПП-ДБ. Правилно е да има управление, което да решава проблемите. Две партии имат най-много гласове и могат да сформират правителство. Ако седнем да смятаме ПП-ДБ и ГЕРБ имат мноизнство. Ако не се разберат, ГЕРБ могат да направят правителство с ДПС и БСП. Ние не сме партията, която държи ключа за следващо управление. Ние ще взимаме практични решения, независимо коя партия ги предлага, отбеляза Тошко Йорданов.


Share Follow

Leave A Reply