Третата поред среща на преговорните екипи между ръководствата на парламентарните групи между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, продължава вече час, предаде БНР.

Очаква се днес да бъде завършен разговорът за законодателните приоритети, които двете най-големи партии в 49-отото НС ще предложат на останалите като законодателна програма за първата сесия.

От ПП-ДБ ще поставят отново въпроса за ротация като условие за избор на председател на НС. За това информира на влизане ръководителят на преговорния екип на ПП-ДБ акад. Николай Денков:

„Искам да разберете, че има връзка между законодателната програма и идеята за ротацията на парламента. Там също това, което сме обсъдили, е председателят на парламента и председателят на правната комисия да бъдат от различните политически формации. Така ще има съгласуване на това, което става в комисията, с това което решава парламента. Така че ротацията отново идея да се работи на максимални обороти, без да има някъде забавяне“.

Росен Желязков, който е номиниран за председател на парламента от ГЕРБ-СДС, обаче даде да се разбере, че те продължават да не подкрепят ротационната форма:

„Нищо не се е променило от вчера“.

Десислава Атанасова уточни:

„Разговорите между двете групи в частта правни екипи продължават. Аз моля за търпение, знам за обществения интерес към този процес, но ни трябва още малко време към момента, за да уточним важни детайли и вероятно, ако в днешния ден стигне до съгласие, то със сигурност медиите чрез вас и обществото ще бъдат уведомени за резултата“.

„Разговорите продължават, не става за един ден“, каза и Лена Бориславова, която също участва в разговорите днес.

А зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев иронично коментира кое налага провеждането им:

„Непоносима е мисълта за тридневна работна седмица. Затова сме тук“.

Планираната за днес среща между ГЕРБ-СДС и „Възраждане“ се отлага за утре, съобщиха за БНР от пресцентъра на „Възраждане“.

 


Share Follow

Leave A Reply