В столичния квартал „Гео Милев“ тече ремонт на ул. „Николай Коперник“, който променя от днес маршрута на автобус 72, предаде БНР. Строителните дейности затварят за движение района около парка за два месеца. 1,6 млн. лева ще струва ремонтът на Столичната община.

От тази сутрин на улица „Николай Коперник“ в участъка между улиците „Гео Милев“, „Манастирска“ и продължението ѝ в „Атанас Узунов“ до улица „Калиманци“ е затворена за движение заради ремонта на пътното платно, тротоарите и осветлението. Това ще наложи промяна в организацията на движението, съобщи заместник-кметът Ангел Джоргов:

„Живеещите и работещите в района ще имат достъп, разкрива се временна спирка на кръстовището на „Иван Щерев“ и „Николай Коперник“, както и една временна спирка долу при 109-о училище, където всъщност ще бъде обходният маршрут на автобус 72.

Джоргов уточни, че така ще приключи и последният етап от ремонтите в квартала, а с това и благоустрояването на района:

„Изграждат се изцяло нови тротоари в участъка между „Манастирска“ и улица „Гео Милев“, където сега има паркирани коли по тротоара са предвидени за изграждане 33 паркоместа, ново улично осветление, нова канализация, нови настилки и цялата улица, както я започнахме преди 2 години да е изцяло ремонтирана след около 2 месеца“.


Share Follow

Leave A Reply