Не са премахнати нито едно от основанията пред „Продължаваме промяната” и „Демократична България”, които ги възпряха да затоплят отношенията с ГЕРБ. Това заяви политологът Петър Чолаков в ефира на БТВ.

„От друга страна, политиката е повече символно нещо, отколкото това кой какво казва. Когато избирателите на ДБ и ПП гледат тези клипове, които вървят, около трибунката са се наредили хора от ГЕРБ и ДБ и ПП, ще изпитат тревожност”, допълва той.

Според него е нормално двете партии да се опитват да скъсяват дистанцията и да водят преговори.

„Но защо това не беше направено есента на миналата година?“, попита той.

 

„Конституцията изисква да бъдат избрани председател и зам.-председатели на НС. Работните групи са политически консултации”, каза доц. Наталия Киселова.

Според Мира Радева на следващи избори от обединението ще изгубят още 100 хиляди гласа.

„Отлагането може да стане със съдействието на държавния глава, защото, когато се избере председател и зам.-председатели, таймингът за мандатите е в ръцете на президента”, уточни доц. Киселова.

Според Чолаков ГЕРБ няма да загуби от сближаването между двете партии.

„Политическото лукавство на Борисов може би е нещо позитивно, но да внимават, защото този, който има да губи от такова сближаване, не е ГЕРБ”, смята Чолаков.

Според доц. Радева лидерът на ГЕРБ-СДС умее да се възползва от ситуацията.

„Съвършено ясно е, че ПП-ДБ имат голям апетит към София и Пловдив на местните избори – това ще е символна победа за тях. За добро или лошо, Бойко Борисов е политическо животно – той умее да се възползва от ситуацията. Общественото мнение се уморява да гледа тези опити за победа над него от други политици. Най-опасното тук е умората на селото. Има шест месеца до тези избори, нищо не знаем”, смята доц. Радева.


Share Follow

Leave A Reply