“С този дефицит трябва да забравим за каквото и да е влизане в еврозоната за следващите няколко десетилетия”. Това заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов на пресконференция във Варна.

Според него това са екзотични идеи.

“Вредни идеи на фона на много тежкото състояние на публичните финанси в държавата”, допълни Костадин Костадинов.

Той определи управлението на Варна като “катастрофално”.

“Управлението на Варна е катастрофално, градът е в упадък, превърнал се е в гето и е с намаляващо население, заяви на пресконференция днес в крайморския град председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Той е на мнение, че основният виновник за всичко това е кметът Иван Портних, който се опитва да прехвърли отговорността за това на главния архитект на Варна Виктор Бузев.

Вчера от общинския пресцентър съобщиха, че Бузев е отстранен от длъжност, след като не подаде поисканата му от кмета оставка. Това е брутален цинизъм, каза Костадинов и посочи, че единственото, за което може да бъде обвинен главният архитект, е, че е изпълнявал заповедите на кмета.

Костадинов коментира още, че обявеният от Иван Портних “основен грях” на Виктор Бузев – презастрояването, се дължи единствено на кмета. Той допълни, че не очаква кметът да подаде оставка, защото, по думите му, оставка се подава от хора, които имат морал, чест и доблест.

Варна има нужда от алтернатива и тя е „Възраждане“, заяви още Костадинов. Той допълни, че партията е готова със своята кандидатура за поста. По думите му тя ще бъде представена съвсем скоро на варненци. Според него „Възраждане“ ще направи всичко възможно да спечели местните избори в града, защото Варна не заслужава експерименти.

 

 


Share Follow

Leave A Reply