Шансовете да се състави правителство са 50:50, заяви Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ, в ефира на БТВ.

„Това, което се случи през последните две седмици, е нещо, което не сме виждали последните две години – да се завърне нормалният тон в политиката“, добави тя.

„Не знам на каква логика почива твърдението, че първата партия няма право да поиска подкрепа, а втората има право на всичко, каквото реши. Смятам, че ние в ГЕРБ-СДС сме с достатъчно опит и екстравагантно поведение, което показват някои от ПП-ДБ, не води до никъде“, каза още тя.

Десислава Атанасова

„Направихме много компромиси в името на това най-накрая да осигурим спокойствие на българските граждани. Има теми, по които имаме толкова допирни точки. Фактите в политиката са най-важни“, коментира депутатът.

„Пред нас стоят всички възможни варианти за правителство. От няколко дни призоваваме колегите за точен и ясен отговор. Искаме откровен политически разговор, това искат и българските граждани“, каза Атанасова.  

„Какво ще стане през октомври не знам още. Надявам се тогава да имаме стабилно правителство и всяка една партия да се готви за местните избори“, добави тя.


Share Follow

Leave A Reply