Неблагоразумната политика на няколко парламента е причината за заложеният дефицит в бюджета. Това коментира в „Денят започва с Георги Любенов“ Любомир Каримански.

„Заложеният дефицит е поради неблагоразумната политика на няколко парламента. Необходим е закон, който да задължи политиците да имат персонална отговорност“, коментира в „Денят започва с Георги Любенов“ Любомир Каримански.

Според Каримански министрите от служебното правителство нямат вина, защото не провеждат политики.

„Политиките с намалените данъчни ставки и всички социални придобивки и разходи бяха предложени от редовния кабинет на Кирил Петков. Няма уязвими групи, няма таргетиране на тези мерки. От трите сценария, които вчера предложи Борисов, не произтичат реформи“, допълни Любомир Каримански.

Според него страната ни не е пред банкрутно състояние.

„Важно е едно редовно правителство час по-скоро да направи необходимите реформи в публичния, в държавния сектор. Не се инвестира в човешкия ресурс и капитал“, каза още Любомир Каримански и прогнозира, че страната ни ще бъде отложена за влизането в еврозоната.

Каримански коментира и шансовете за съставяне на редовно правителство между ГЕРБ и „Продължаваме Промяната – Демократична България“:

„В началото бях по-оптимистично настроен, но последните 2 дни съм песимист, че могат да се разберат за нещо“.


Share Follow

Leave A Reply