Когато вторият мандат дойде при нас, ние ще продължим разговорите с ГЕРБ, но по политики, това заяви Лена Бориславова в ефира на БТВ.

„Фокусът върху втория мандат още преди да е връчен първият е малко нетипичен. Ние няма да бягаме от този въпрос. Когато вторият мандат дойде при нас, ние ще продължим разговорите с ГЕРБ, но по политики“.

„Зад нас са застанали над 600 хил. избиратели, които са казали „ние не искаме повече управление на ГЕРБ“. Затова ние не можем да подкрепим първия мандат на ГЕРБ“, каза още тя.

„Осъзнаваме нуждата от правителство и това, че няма как сами да реализираме такова. Така, че разговорите с колегите са логична стъпка и ние трябва да намерим решение“, заяви Бориславова.

„Тонът на разговорите няма значение. Това, което трябва да гледаме, са резултатите. Първоначалните разговори позволиха ние да отпушим процеса по избор на председател на НС. Фактът, че вече имаме това нещо, е крайният резултат, до който доведоха тези преговори“, каза тя.

„Ние виждаме един призив от страна на ГЕРБ, че те искат да имат признание, да получат уважение, а в същото време продължават с упреци за бюджет, който самите те са гласували. Чуваме и някои други разнопосочни сигнали за „счупена държава“, което е трудно да бъде окачествено като професионален тон за разговори“, коментира Бориславова.

Тя заяви, че в парламента трябва да се говори за политики и за приоритети, а взаимните нападки не помагат на никого.


Share Follow

Leave A Reply