Едно от различните виждания на ПП-ДБ от тези на ГЕРБ-СДС е по отношение на публичните финанси. Редно е да се състои лидерска среща, на която всеки да заяви управленски приоритети. Това заяви пред БНР Деница Сачева, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ и член на изпълнителната комисия на партията.

“С ПП и ДБ имаме различни виждания – особено по отношение на публичните финанси, например. Ние искаме ясни отговори – какви са намеренията им, защото говоренето им е фокусирано само върху излъчването на послания, че не биха направили нищо с ГЕРБ в първия мандат, но от друга страна изглежда, че всичко, което биха могли да направят с втория мандат, могат да го направят само с ГЕРБ”, заяви Сачева.

Тя определи като нелеп призива да на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС да се откаже от мандата:

“Нелепо е втората партия да ни призовава да се откажем от мандата, да не говорим за политики, да не каним никого на среща и да изпълняваме ултиматума на втория. В демокрацията има правила и принципи, трябва да бъдат спазвани. За пети път поред хората определиха кой да бъде първи, втори, ясно казаха, че не биха дали доверието си само на една партия”.

Сачева подчерта, че най-добрият план за България е да има правителство, сформирано на паритетен принцип между двете формации, спечелили най-много гласове на изборите.

“Говорим за уважение на демокрацията, на избирателите. ПП и ДБ силно подценяват избирателите си, ако смятат, че могат да представят пред тях, че не работят с ГЕРБ, а разчитат на подкрепата на ГЕРБ. Когато получим мандата, ще имаме вече ясно решение какво да правим. Номинацията за министър-председател зависи от разговорите, които ще бъдат проведени между лидерите”.

Тя беше категорична, че повече време и обществени пари не могат да бъдат губени в избори, тъй като следващ вот едва ли ще даде друг резултат.


Share Follow

Leave A Reply