Рекордно количество контрабандни цигари заловиха бургаски митничари, съобщи Нова тв. 3200 кутии (64 000 къса) цигари са открити в багажа на жена, пътуваща за Лондон от летище Бургас.

Жената е преминала през „зелен коридор“ – нищо за деклариране, на 19 април вечерта. Тя е имала 4 куфара чекиран багаж, в който митническите служители – заедно с колегите си от „Гранична полиция”, откриват контрабандата.

Тютюневите изделия от две различни търговски марки са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на митническото законодателство. Цигарите са иззети и срещу българската гражданка с инициали Ш.С. е съставен акт за административно нарушение.

През тази година това е най-голямото количество цигари, установено в багаж на пътник на Летище Бургас. Общо 362 140 къса (18 107 кутии) цигари са иззети от багажа на пътници на пункта само от началото годината. Всички нарушители са български граждани и са пътували за Великобритания, а пренасяните от тях тютюневи изделия са били в търговски количества и в нарушение на Закона за митниците.


Share Follow

Leave A Reply