Към този момент няма избран вариант за магистрала “Струма”. Това заяви пред БТВ служебният регионален министър Иван Шишков.

Хората от Кресна излизат на протест заради появилата се информация, че в четвъртък започва строежът на магистрала „Струма“. Местните уточняват, че не са против строежа на магистралата, а срещу превръщането на настоящия път в еднопосочен.

“Към този момент да твърдим, че има избран вариант за магистрала „Струма” – такъв няма. Това, което сме направили, и това, което вероятно е заблудило хората да излязат на протест, е, че аз съм одобрил един подробен устройствен план, изключително малък, който на практика довършва един пътен възел – краят на магистралата посока от Гърция към София. Става дума за 200 метра, ще довършим тази пътна връзка”, беше категоричен арх. Иван Шишков.

Според министъра този подробен план няма отношение към вариантите за строителство на магистралата през дефилето и не ги предопределя.

 

“Ако хората е трябвало да протестират наистина активно, е трябвало да го направят, когато са се правили вариантите на трасетата. В момента имаме три варианта на трасета, но няма избрано такова”, заяви Шишков.

По думите му няма никакъв смисъл в момента да се нагнетява напрежение с протести на хората в района.


Share Follow

Leave A Reply