От ГЕРБ-СДС са наясно, че са първа политическа сила и при нови избори пак ще е така. Политиките са водещи в цивилизования свят. Това заяви в ефира на БТВ, председателят на НС Росен Желязков.

„Ние много добре знаем, че сме първа политическа сила и при нови избори пак ще сме, но не разчитаме на това. Искаме да вървим напред за стабилно правителство и споделена отговорност.  Няма да налагаме стигма върху нито едно име. Ние сме готови да участваме в управлението. Ще кажа моето мнение – нямаме нищо против Асен Василев да е министър на финансите, каза той. По думите му няма в замяна да има нещо, а трябва да има споделена отговорност, почти на паритетен принцип. „Виждам един кабинет с по-голяма експертност и по-малка политическа натовареност“, обясни Желязков.

Относно това защо като победители не предложат кабинет, той заяви, че ако до връщането на мандата на президента от ГЕРБ са готови за споделена отговорност.

„Хегел е казал, че „количествените натрупвания  водят до качествени изменения“ и никой не трябва да подценява електоралните щети.

Той заяви, че от ГЕРБ-СДС имат вариации за премиер.

„Длъжни сме по Конституция и пред нашите избиратели, ако не се разберем – да предложим кабинет и ние ще го направим. Съставът му ще стане ясен като тръгнем към Президентството. Имаме вариации за премиер, но не изключваме възможността да направим нещо добро за държавата“, каза още председателят на НС.


Share Follow

Leave A Reply