Професор Сергей Игнатов заяви в ефира на БТВ, че има шансове ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се разберат.

„Интуицията ми показва, че има шансове (б.р. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ) да се разберат. В момента се разиграва топката. Интересното е, че в самото начало ГЕРБ дадоха заявка за по-голяма държавническа отговорност и мъдрост, като направиха крачка назад, очаква се и ПП-ДБ да го направи“, заяви проф. Сергей Игнатов в ефира на bTV.

Според Александър Николов в рамките на последните седем месеца в коалиция са били две партии, които през последните 12 г. ги е нямало на политическия хоризонт и тези две партии са платили много сериозна цена за участието в четворния кабинет.

„Преди това хората, които обясняват за его, са 12 г. там. Същите тези 12 г., през които ние спрямо Румъния заприличахме на страна от Северна Африка. Много високо его е валидно само за хора с много ниска обща култура“, добави бившият министър от кабинета на Кирил Петков.

Според бившия министър от първия кабинет „Борисов“ имаме нужда от отговорно правителство с преглътнат егоцентризъм. По думите на Игнатов държавният интерес е много по-важен.

 

Игнатов заяви, че „с чужда помощ на някои посолства в София може да се направи правителство“.

Според Александър Николов в следващите три години ще станем неконкурентно способни спрямо Румъния и Гърция.


Share Follow

Leave A Reply