Ограничителна заповед да не бъде доближавана от съпруга си е имала 43-годишната жена, чието тяло беше намерено вчера в Перник, съобщи БТВ.

Въпреки това тя сама се връща при него преди два месеца.

Тялото на Анита Димитрова е открито в кв. Изток. Като обвиняем в досъдебното производство на пернишката окръжна прокуратура за умишлено убийство, е привлечен Димитър Димитров. Засега той е задържан за 72 часа.

Установено е от показания на свидетели, че между съпрузите е имало конфликти и преди, всички – под влиянието на алкохол, посочват от прокуратурата. Димитър винаги е проявявал ревност.

Едно от децата на убитата е подало сигналът за Анита на 112 в 4:27 часа сутринта. Димитър първо звъни на баща й и му съобщава, че „нещо много лошо е станало“.

„След това едно от децата се е опитало да го потърси и то е подало сигнала на 112“, обясни Албена Стоилова, наблюдаващ прокурор и говорител на Окръжната прокуратура в Перник.

Анита и Димитър имат две непълнолетни деца. От прокуратурата обясняват още, че мъжът е притежавал газов пистолет и няколко пъти е правил опити за самоубийство.

Анита е потърсила защита от институциите миналата зима и така съдът издава ограничителна заповед, че не може да я доближава. Въпреки това в последствие се връща при него.

„Показанията на свидетели сочат, че всеки семеен скандал тя се е прибирала при родителите си за няколко седмици, той е започнал да съжалява да я уващава как не може да живее без тях“, обяснява още Албена Стоилова.

Старши комисар Павел Млеканов, директор на ОД-МВР Перник казва, че версиите са няколко – патологична ревност, като не се изключва и спор за пари.

По думите му „в основата стои употребата на алкохола“.

От полицията казват още, че са намерени множествени веществени доказателства.

Сега с децата работи психолог. А съседи разказват, е досега не са ставали свидетели на конфликти между Анита и Димитър.

От общината са готови да помогнат на семейството.

Димитър Димитров се е възползвал от правото си да не дава обяснения, в качеството на обвиняем. Но пред близки той е отрекъл да е посегнал фатално на съпругата си.


Share Follow

Leave A Reply