На брифинг главният секретар на МВР в Бургас Петър Тодоров потвърди, че „днес около 11:45 е станало инцидент с главния прокурор на пътя между гр. Самоков и село Ковачевци – Самоковско“. Подробности по случая ще дадат от прокуратурата.

Той подчерта, че при взрива „няма пострадали, нито главният прокурор нито съпровождащия го екип, както и други граждани участници в движението“.

„Всички сили са вдигнати по случая, необходими за провеждане на мероприятията по изясняване на случая. Има представители на място, както от Главна дирекция на национална полиция, така и директора на дирекцията гл. комисар Илков, представители на жандармерията, ГДБОП. Формиран е щаб, министър Демерджиев е постоянно в контакт с всички служби и е информиран за действията, които предприемат от МВР“, подчерта той.

Тодоров обяви, че утре премиерът Гълъб Донев ще проведе заседание, в МС, в което ще участват Демерджиев, НСО, ДАНС, прокуратурата, ГДБОП, жандармерията.

„Там ще бъде обобщена информацията и ще се предприемат действия. От тук нататък ще изпълняваме всички разпореждания дадени от прокуратурата по случая“, подчерта главният секретар на МВР в Бургас.

 

 

 

 

 

 


Share Follow

Leave A Reply