Шейсетгодишен шофьор е загинал, а други двама души са ранени при катастрофа днес следобед на Национален път DN6 в района на село Топлец в румънския окръг Караш-Северин на границата с окръг Дъмбовица, съобщава Аджерпрес, като уточнява, че всички са български граждани, съобщава НОВА.

Според Окръжния полицейски инспекторат в пътно-транспортното произшествие са участвали пет автомобила – три леки коли, един автобус и един микробус.

 

Ранените лица – мъж и жена – са били транспортирани до болница за изследвания и медицински грижи. Според първоначалните разследвания полицаите са установили, че лек автомобил, регистриран в България, управляван от български гражданин на 60 години, е влязъл с челно-ляв сблъсък с автобус, регистриран в окръг Олт. В катастрофата са били въвлечени още два леки автомобила от окръзите Мецединц и Долж, както и микробус, регистриран в България.

„При катастрофата е починал 60-годишният водач на лекия автомобил и е била ранена пътничка от същия автомобил, както и шофьорът на микробуса, като всички пострадали са български граждани, а двамата ранени са транспортирани до болница за медицински грижи“, уточни цитираният източник. Шофьорите са тествани за алкохол и е установено, че не са консумирали алкохолни напитки.

Полицаите продължават разследването, за да установят причините и точните обстоятелства, при които е станала катастрофата, като по случая е образувано досъдебно производство.


Share Follow

Leave A Reply