Синдикална акция „За правото на сдружаване и достойни заплати!“ провежда Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), предаде Нова тв. Граждани блокираха движението в центъра на столицата в района на пл. „Орлов мост“.

„Днешната проява е призив за чуваемост към проблемите на хората. Както знаете, те са свързани с техните доходи и с цените, които продължават да растат. Все по-трудно хората свързват двата края. Това трябва да чуят политиците, а не да обясняват с едни милиардни числа как няма пари в държавата и ще фалираме – нещо, което не е вярно”, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той каза, че КНСБ традиционно отбелязва Деня на труда с публични прояви в цялата страна. Днес експерти от синдиката ще разговарят с граждани по темите, които ги вълнуват.

Снимка: БГНЕс

Шествия има в различни градове на страната – инициативи, свързани с Деня на труда. По този начин профсъюзите отправят послания за по-високи доходи, безопасни и здравословни условия на труд.

КТ „Подкрепа“ организира шествие от площад „Света Неделя“ до музея „Земята и хората“, където около 12:30 часа започва концерт под надслов „Рок за труда“.


Share Follow

Leave A Reply