Постоянен арест поиска прокуратурата в Перник за Димитър Димитров, който е задържан за убийството на съпругата си Анита, съобщи Novini.bg.

В блок в пернишкия квартал „Изток“ в събота през нощта е извършено престъплението. Делото започна в окръжния съд в града.

„Не съм искал да убия съпругата си и съжалявам“, каза пред съда Димитър Димитров.

Според прокуратурата Анита е била с множество наранявания по тялото вследствие на побой. Причина за смъртта й е кръвозагуба и аспирация на белите дробове.

Прокуратурата твърди, че е събрала необходимите доказателства, че именно Димитров е извършил престъплението. В началото на съдебното заседание стана ясно, че той е пенсионер по болест и не работи. Санкциониран е за шофиране на автомобил след употреба на алкохол.

В семейството често е имало скандали, а домоуправителят на кооперацията, в която е жилището им, разказа пред БНТ, че Димитър Димитров не се е разбирал и със своите съседи.

В хода на делото стана ясно, че около полунощ на 29 април Анита е била вкъщи и Димитър се е прибрал от близко заведение, където е пил с приятели.

Свидетели са разказали час по-късно, че от дома на Димитрови се е чул скандал. По-късно камера е заснела Димитър да изхвърля дрехи в контейнер, които са намерени по-късно и по тях има следи от кръвта на Анита. Към 4 часа след олунощ той се е обадил на бащата на Анита с думите: „Май стана нещо лошо“.

Съдът реши обвиняемият за убийството на съпругата си в Перник да остане в ареста, заради реална опасност да се укрие.


Share Follow

Leave A Reply