Изискванията за ваксинация на пътуващите до САЩ и на държавните служители ще бъдат прекратени на 11 май, обяви Белият дом, предаде Нова тв.

„Днес обявяваме, че администрацията ще прекрати изискванията за ваксина за Ковид-19 за федералните служители, федералните изпълнители и пътуващите с международни самолети в края на деня на 11 май, в същия ден, в който приключва извънредната ситуация за общественото здраве“, се казва в изявление, цитирано от АФП.

В САЩ, от COVID-19 са починали повече от един милион души. Въпреки това Белият дом отбеляза, че пандемията почти е спряна, което доведе до отмяна на ограниченията от страна на правителството, датиращи от времето, когато болестта опустошаваше цели общности и налагаше осакатяващи икономически спирания.

„От януари 2021 г. насам смъртните случаи от Ковид-19 са намалели с 95 %, а хоспитализациите – с близо 91 %. В световен мащаб смъртните случаи от Ковид-19 са на най-ниските си нива от началото на пандемията“, се казва в изявлението.

Според Белия дом „изискванията за ваксините са засилили ваксинацията в цялата страна, а нашата по-широка кампания за ваксинация е спасила милиони животи“.


Share Follow

Leave A Reply